2/16/2013

LCHF-semla (eller "Jag gillar när min mamma har en glad mage").

Jepp, du läste rätt.
Mamma, den här är helt till dig! <3>

Semmelbullar 4 st ganska små
1 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
0,25 dl bakprotein (jag använde BakePro)
1/2 msk psylliumfrön/fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
ca 4-5 msk sötningsmedel (jag använde Stevia)
1,5 tsk kardemumma (allra helst nymortlad)
en nypa salt
2 ägg
1 dl kvarg (1%)
0,5 dl mjölk
1 msk smält kokosolja

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienserna i en skål, alla blöta i en annan och rör sedan ihop allt till en smet. Låt stå och svälla i 5-10 minuter. Eftersom smeten är ganska flytande av sig, så rekommenderar jag att den bakas i muffinsformar (jag använde en silikonform).
Pytsa ner smeten i formarna och sen skjuts in i ugnen i 30 minuter. Känn efter med en sticka att de är klara i mitten! Låt dem svalna så länge du orkar och gör under tiden mandelmassan

Typ-mandelmassa
0,5-1 dl finhackade mandlar/mandelmjöl
ca 0,5 tsk vaniljpulver
1-2 msk vispad grädde
sötningsmedel efter smak

Blanda ihop alla ingredienser tills du får en mandelmasseliknande konsistens.

Till semlan
vispgrädde/mjölk
vispad grädde

Skär en hatt av semlan och gröp ur en del av inkråmet. Mosa det tillsammans med typ-mandelmassan och så mycket vispgrädde/mjölk som behövs för att få rätt konsistens. Lägg tillbaka fyllningen i hålet, toppa med vispad grädde och sätt på hatten!

2 kommentarer:

  1. Tack älskade lilla plommon <3 Jag o plommonpappan var ju försökskaniner i går, så receptet är väl justerat nu efter våra önskemål kan jag tro :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tur att jag har några som kan ställa upp när jag behöver testa saker! ;) Jepp, receptet är justerat, nu ska det bara vara att smaska på! :)

      Radera