9/09/2013

Älskade sensommar, älskade persikor.

Jag har egentligen bara en sak att säga - om man kunde knyckla ihop alla de här varma, fina septemberdagarna med ljuvliga kvällar som luktar sådär friskt och lite kyligt av sensommar, då skulle det bli den här efterrätten.

Karamelliserad persika med vaniljyoghurt och nöt&kokossmul
(tack Jessica!)
en persika per person
smör+olivolja
en nypa salt
ljust muscovadosocker (ca 1 msk/persika)

ca 1 msk nötter, frön och kokos/person
vaniljsås av något slag (jag blandade rysk yoghurt med vaniljyoghurt)

Dela persikorna på hälften och ta ur kärnorna, smula över en nypa salt över varje. Värm en stekpanna och ha i lite olivolja och lite mer smör. Lägg persikorna med snittytan ner och stek dem mjuka (men inte mosiga) ca 10 min. Vänd dem efter halva tiden.

Ta ur persikorna ur pannan, strö ut muscovadosockret jämnt och lägg tillbaka persikorna. Upprepa samma procedur med steka-och-vända, ca 10 minuter igen.

Hacka nötter grovt och rosta i torr stekpanna. Vispa ihop vilken vaniljsås du nu vill ha (glass är förmodligen ruskigt gott också). Lägg persikorna i en djup tallrik, på med vaniljsås och pynta avslutningsvis med det rostade.

6 kommentarer:

  1. Du dessa såg jag ju någonstans (Twitter? Insta?) och började spontandregla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Instagram vare! Jag tar det som en komplimang! :)

      Radera
  2. GAAAAH! Något för nästa träff kanske? EH JA!!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, då får jag nog ta och be om en spis och tillreda dem på minuten, tror inte de blir lika kul om de kommer kalla... eller uppvärmda! Eller så har vi middag och jag står för efterrätten? ;)

      Radera
  3. Glass är galet gott till....:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Se där, då fick vi svar på den frågan! Kul att du prövade receptet! =D

      Radera