8/22/2015

Klassiker funkar alltid.

Vissa saker funkar i alla lägen - glass under varma sommardagar, sovmornar (helst alla mornar!), nybakat bröd till frukost och hallongrottor till fredagsfikat. Småkakor sviker aldrig !

Hallongrottor
4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör

fyllning:
hallonsylt

Sätt ugnen på 200 grader.
Det absolut enklaste är att göra degen i matberedare: blanda de torra ingredienserna, skär smöret i kuber, tillsätt det i marberedaren och arbeta snabbt ihop till en deg. Har du ingen matberedare så arbeta snabbt ihop till en deg för hand. Låt gärna degen vila kallt i kylskåp i ca 30 min. Rulla degen till små bollar, lägg på bakplåtspapperklädd plåt och platta till. Gör en grop i mitten av kakan och fyll med hallonsylt. Grädda kakorna i ca 10 minuter. Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar