Men today is the day när jag tog receptet i kragen och just did it!
Här är receptet från Gena, som jag inte följde till punkt och pricka:
Sötpotatisburgare
2 små sötpotatisar
0,8 dl kikärtsmjöl
2 rågade matskedar linfrömjöl
1/4 tsk salt
1 tsk spiskummin
1 msk dijonsenap
0,6 dl färsk persilja/ 1 msk torkad persilja
en puff svartpeppar
Ugnsbaka eller ångkoka sötpotatisen tills den är mjuk. Ta bort skalet och lägg "köttet" i en matberedare med skärbladet i. Lägg resten av ingredienserna i matberedaren och kör till en smooth mix. Du kommer behöva stanna maskinen och skrapa ner från sidorna. Det var här recepten började skilja sig åt. Gena behövde vatten för att få sin deg att gå ihop - jag behövde mer mjöl för att min deg var för vattnig. Alltså - jag hade i ytterligare 2-3 msk kikärtsmjöl och dessutom 1 dl kikärter. Efter det var mixen fortfarande ganska blöt, men jag vågade inte ha i mer mjöl, så jag skedade upp smeten på en plåt och formade till den med blöta händer. Sen skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter.
Efter det såg de ut såhär:
Ah, måste testas. Älskar veggiebiffar av olika slag. Läste ditt inlägg om nypon...ja, det är skitjobbigt att rensa dem. Men ska nog plocka lite till och torka som du gjort.
SvaraRadera