Idag har jag lytt mitt eget råd om att laga mat på volley.
I bakhuvudet - ett gottigt recept på vitkålsgryta från Pickipicki
I kylen - vitkål och broccoli och en halvrutten lök
I skafferiet - en burk för lite kokosmjölk och ingen gurkmeja.
Såhär blev det ändå!
Twist på Picki:s vitkålsgryta
1/3 vitkålshuvud
1/2 gul lök
1 vitlök
10 cm inlagd, strimlad ingefära
1 rejäl broccoli...bunt? kvist?
1 burk kokosmjölk
1 burk krossade tomater
½ buljongtärning
2 msk (hemgjord!) sweet chilisås
några dustar cayenne
svartpeppar
salt
Tärna löken i lite större bitar, hacka vitlöken samma lika. Strimla vitkålen och bryt broccolin i lite mindre bitar. Skiva broccolistjälken, den ska också med! Fräs lök, vitlök, strimlad ingefära och cayenne i en skvätt olja. Häv i strimlad vitkål och broccolibuketter, låt det fräsa ett par minuter så kålen slaknar lite. Tillsätt kokosmjölk, krossade tomater, sweet chilisås, cayenne och buljongtärning. Låt puttra i 5-10 minuter beroende på hur mycket tuggig kålen ska vara. Smaka av med svartpeppar och salt. Ta-daa!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar