I helgen fyllde Stor Brors Katten år och vi firade hemma med fantastiskt grillad lax, vattenmelon&fetaostsallad och, på hennes önskemål, en chokladig kladdkaka. Plommonmamman gjorde en bakinsats värdig en prinsessa och ställde fram den här fina chokladtårtan på bordet! Inte så tung, utan nästan fjäderlätt och som en mousse i konsistensen... ljuvlig!
Chokladtårta (från Bakglädje med LCHF)
100 g mörk choklad
100 g smör
2 ägg
1 dl sukrin/stevia
0,5 tsk vanilj
1 msk kakao
125 g mascarpone
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad.
Dela på äggen och vispa äggula och sukrin/stevia pösigt, rör sedan ner kakao och vanilj.
Rör ihop mascarponen med den smälta chokladen och smör till en slät smet och rör sedan ihop med äggulesmeten. Vispa äggvitan fluffig tills den klarar bunken-uppochner-ovanför-huvud-testet och vänd försiktigt ner den i chokladsmeten. Lägg ett bakplåtspapper i en springform och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Pyntas med fördel med grädde och hallon!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar