3/06/2016

Ofotogeniska vegoburgare.



Viss mat är mer fotogenisk än andra.
Vegoburgare som baseras på svarta bönor är det inte.
Som tur är för dem är de bra mycket godare än de ser ut och dessutom väldigt enkla att göra och variera med olika sorters kryddningar. Med andra ord - perfekt mat för matlådeverkstaden! Just den här versionen rekommenderar jag varmt att para ihop med en guacamole.


Träskburgare
med inspiration från ICA
1 förpackning svarta bönor (à ca 400 g)
2 dl havregryn
1 dl kokande vatten
2 ägg
1/2 dl krossade linfrön
1 msk jordnötssmör
2 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
2 tsk oregano
1/2 tsk kajennpeppar
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar


till servering:
guacamole
rostade rotsaker
ev. hamburgebröd med tillhörande grönsaker


Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Mixa bönorna med äggen.
Lägg havregryn i en bunke och blanda med det varma vattnet. Låt svälla 5-10 min. Blanda sedan med bönröra, linfrön, jordnötssmör och kryddor.


Sätt ugnen på 175 grader. Ta lite vatten på händerna och forma linssmeten till 9 burgare. Tillaga i ugnen i ca 7-10 minuter och servera med guacamole, rostade rotsaker (gärna sötpotatis!) och/eller i bröd.

1 kommentar:

  1. I stekt form blev de fotogeniska. Oroa dig inte och tack för receptet!

    Förresten, du som gillar fina grejer och märkesprylar precis som jag.
    Jag har gått med i en undersökningssite där varje undersökning ger poäng att handla märkesvaror för. Allt från Kähler till Georg Jensen kan man plocka ut för poängen. Det är helt gratis och man kan få ihop till så jäkla mycket fint. Hittade länken här där det finns mer att läsa om det. Rekommenderar starkt! http://goo.gl/BepLJk

    SvaraRadera