4/18/2012

Gott, gott och jättegott!

Jag ska börja med att göra några (för mig helt självklara) statements:
Kikärter är gott. 
Tahini är gott. 
Hummus är jättegott
Ost är så gott att det är snudd på olagligt.


Sen säger jag - ugnsbakad hummus med ost och känner att ytterligare förklaring om varför mitt fredagsmys var så bra är relativt överflödigt!

Receptet snott rakt av från The Food Matters Project - jag har ingen personlig erfarenhet av Mark Bittman och hans kokböcker, men efter den här presentationen ligger han definitivt på plus!


1 sats av din favorithummus (ska definitivt pröva med sötpotatishummus!)
2 dl fryst, tinad spenat (eller grönkål, om det är vad du har i frysen...)
1-2 dl god, riven ost
saker att skopa upp hummusen med, typ grönsaksstavar, pitabröd, osv. 

Värm ugnen till 200 grader.
Tina spenaten/grönkålen.
Gör din hummus om du inte gjort den redan.
Rör ihop hummus och spenat/grönkål. Smaka av med salt och peppar.
Bred ut den i en ugnssäker form (inte för tunt, du vill att det ska vara krämig så du kan skopa upp den sen) och strö över osten. Skjuts in i ugnen i 20-25 minuter och servera med grönsaksstavar och pita/libabröd!

6 kommentarer:

  1. Det här låter intressant! Och alla dessa ingredienser gillar jag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur, det är svårt att inte gilla en win-win-kombo! :)

      Radera
  2. Aha! Det här låter som riktigt seriöst god mat. Varm dipp äter man alldeles för sällan och receptet låter som en lyckad blandning mellan det mexikanska & libanesiska köket. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det VAR riktigt gott också! Enda felet jag gjorde var attbre ut den lite för tunt, så den smulade sig lite... men det betyder bara att den blir ännu godare nästa gång! Och det var otroligt enkelt! :D

      Radera