I orginalreceptet är det en även quinoa, torkade tranbär och saltade pecannötter - jag brukar rosta vanlig mandel, strunta i quinoan och tranbären och bara mumsa grönkål!
Grönkålssallad med citronsenapsdressing, rostad mandel och granatäpple
två rejäla nävar färsk grönkål
2 msk olivolja
1-2 msk grovkornig senap
zest och juice av en citron
en liten handfull mandel
granatäpplekärnor
svartpeppar
flingsalt
Vispa ihop olivolja, senap, citronjuice och zest. Smaka av med salt och peppar.
Skölj grönkålen och torka den. Skär den i mindre bitar och lägg i en plastpåse. Häll över dressingen och knåda kålen i några minuter så att dressingen kommer åt överallt. Lägg påsen i kylen (om du liksom jag blir kär i den här salladen, kan du göra en jätteladdning med kål, den blir bara godare av att få ligga till sig lite.).
Hacka mandel i lite mindre bitar och rosta lätt i en torr stekpanna.
Pilla ur granatäpplekärnorna.
Nu får vi vara snabba på grönkålen, vem vet hur länge den stannar?!
SvaraRaderaJag hyser lite stillsamma förhoppning om "för alltid", men njae, det är nog dödfött. Tur att det finns fryst året runt. :)
Radera