För er som hängt med sedan januari har kanske märkt att jag har en anings obsession på recept från Moman (och glass. Men det är ett annat inlägg.) Det kanske inte märks så himla mycket på bloggen, där det som har dykt upp är Tobagokycklingen, pepper pot och apelsinkycklingen, men om ni visste hur lång listan är med måste-laga-recept... så ja. Det räcker med att jag känner mig lite som en stalker, det behöver inte märkas också.
Så, förra veckan kunde jag (trots full frys) inte hålla mig, utan lagade kyckling med kokos&lime. Det luktade så gott när jag höll på att jag ville dricka marinaden... men då hade det ju inte blivit någon mat, så jag höll mig i skinnet. Däremot kan jag berätta (utan att skämmas det minsta) att jag efter varje gång jag ätit det här bokstavligen slickat tallriken ren. Mat värd att vara en nästan-stalker för, det kan jag lova!
Kokos&limekyckling, 12 lårkycklingdelar
4oo ml kokosmjölk
2 msk råsocker
2 tsk vitvinsvinäger
6 vitlöksklyftor, krossade
bladen från 8 st timjankvistar
2 chilisar, urkärnade och strimlade
juice och zest från två lime
en purjolök
lite soja
Tjoff! ner med allt utom chilin i en blender/stavmixa ihop. Lägg kycklingdelarna och chilin i en plastpåse och häll marinaden över. Låt den gosa ihop sig i kylskåp över natten. Sätt ugnen på 175 grader.
Strimla purjolöken och lägg i botten på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg kycklingen ovanpå.
När kycklingen tillagar sig i ugnen (ca 20-30 min), så häller du marinaden i en kastrull, droppa i lite soja (1-2 tsk) och reducerar ner den. Servera kycklingen med den reducerade marinaden som sås och något som du kan få tag på såsen med (kokt broccoli eller blomkålsris är supergott!).
Så, förra veckan kunde jag (trots full frys) inte hålla mig, utan lagade kyckling med kokos&lime. Det luktade så gott när jag höll på att jag ville dricka marinaden... men då hade det ju inte blivit någon mat, så jag höll mig i skinnet. Däremot kan jag berätta (utan att skämmas det minsta) att jag efter varje gång jag ätit det här bokstavligen slickat tallriken ren. Mat värd att vara en nästan-stalker för, det kan jag lova!
Kokos&limekyckling, 12 lårkycklingdelar
4oo ml kokosmjölk
2 msk råsocker
2 tsk vitvinsvinäger
6 vitlöksklyftor, krossade
bladen från 8 st timjankvistar
2 chilisar, urkärnade och strimlade
juice och zest från två lime
en purjolök
lite soja
Tjoff! ner med allt utom chilin i en blender/stavmixa ihop. Lägg kycklingdelarna och chilin i en plastpåse och häll marinaden över. Låt den gosa ihop sig i kylskåp över natten. Sätt ugnen på 175 grader.
Strimla purjolöken och lägg i botten på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg kycklingen ovanpå.
När kycklingen tillagar sig i ugnen (ca 20-30 min), så häller du marinaden i en kastrull, droppa i lite soja (1-2 tsk) och reducerar ner den. Servera kycklingen med den reducerade marinaden som sås och något som du kan få tag på såsen med (kokt broccoli eller blomkålsris är supergott!).
Gott, gott, gott, gott, gott, gott!
SvaraRadera(i det här hushållet förbrukar vi cirka 100 lime i veckan nuförtiden, lime i allt är vår nya lag).
:-)
Jag hoppas att kunna göra den till riktigt BBQ-kyckling och dra fram grillen till nästa gång. Jag äger faktiskt en liten (rosa!) klotgrill, men den är än så länge oanvänd. Synd och skam!
RaderaLime är fantastiskt... fats in veckorförbrukning är liite mindre. Å andra sidan är ni två hos er! ;)
...och glass. Åh, du är grym du, kompis! Ska vi inte ses snart? Det är picknickväder ute ju!
SvaraRaderaMmmm, glass. Nu är det ju dessutom bästa glassvädret ute, hurra!
RaderaJa, jag vill ses snart! Picknick låter som en alldeles ypperlig idé! =D
Hur ska man hinna med allt man vill laga?! Får ta extra lång semester i år tror jag. Eller tjänstledigt...
SvaraRaderaVet inte, men det här receptet borde få knö sig före i kön! :)
Radera