Den här veckan fortsätter som den förra, med matlådor ur frysen, en sväng ner i wokgrönsaker-med-soja-och-sweet-chili-träsket (som jag visserligen gillar att vara fast i, men inte är så kreativt och varierat) och ett pågående sparrisberoende som jag underhåller noggrant.
Meeen det kan ju bli lite småtråkigt i längden, och DÅ kan man göra saker som man inte brukar... om man hittar något som ser enkelt och gott och givetvis lite tilltalande ut. Det gjorde jag när jag bläddrade i senaste numret av Buffé och fastnade för - hör och häpna! - en gazpacho.
Jepp. Hon som behöver en matutmaning för att ens försöka sig på att laga soppa och dessutom i så fall vill ha den rykande varm med BITAR i fick för sig att laga en slät, kall tomatsoppa. Solsting kanske? eller så ville jag bara ha lite solblänk i maten också.
Sen slängde jag ner lite räkor, mer gurka och gräslök.
L-i-t-e tuggmotstånd och crunch ska det vara!
Sommargul gazpacho
1 gurka
1 gul paprika
2 gula tomater
1 skiva vitt bröd
1/2 rödlök
2 hackade vitlöksklyftor
1-2 tsk chipotlepasta
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
0,5 tsk salt
1-2 dl vatten
pynt:
fint hackad gurka
gräslök
skalade räkor
olivolja
Skala gurkan. Kärna ur och dela paprikan i mindre bitar. Samma lika med lök och vitlök. Ner med allt utom vatten i en mixer och kör till en trevlig konsistens. Späd med vatten till önskad konsistens och smaka av för att se om du vill ha mer chipotle/salt/osv. Pynta och servera!
Meeen det kan ju bli lite småtråkigt i längden, och DÅ kan man göra saker som man inte brukar... om man hittar något som ser enkelt och gott och givetvis lite tilltalande ut. Det gjorde jag när jag bläddrade i senaste numret av Buffé och fastnade för - hör och häpna! - en gazpacho.
Jepp. Hon som behöver en matutmaning för att ens försöka sig på att laga soppa och dessutom i så fall vill ha den rykande varm med BITAR i fick för sig att laga en slät, kall tomatsoppa. Solsting kanske? eller så ville jag bara ha lite solblänk i maten också.
Sen slängde jag ner lite räkor, mer gurka och gräslök.
L-i-t-e tuggmotstånd och crunch ska det vara!
Sommargul gazpacho
1 gurka
1 gul paprika
2 gula tomater
1 skiva vitt bröd
1/2 rödlök
2 hackade vitlöksklyftor
1-2 tsk chipotlepasta
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
0,5 tsk salt
1-2 dl vatten
pynt:
fint hackad gurka
gräslök
skalade räkor
olivolja
Skala gurkan. Kärna ur och dela paprikan i mindre bitar. Samma lika med lök och vitlök. Ner med allt utom vatten i en mixer och kör till en trevlig konsistens. Späd med vatten till önskad konsistens och smaka av för att se om du vill ha mer chipotle/salt/osv. Pynta och servera!
Jag gjorde soppan dagen innan och så fick den stå över natten.
Fortfarande glatt förvånad över hur mycket jag gillade den.
OBS! Glöm inte pyntet - det gör typ halva soppan!
Det här gillas! Gillas jättejättejättemycket!
SvaraRaderaVi ses imorgon, ja?
Ja! Jag fattar inte att JAG gillar den så mycket! Snudd på litet identiteskris. :P
RaderaNope, tyvärr inte. =/ Men jag läste att det varit fint, så jag hoppas att det blir tillfälle rätt snart igen! :)
Ja! Fram med somriga soppor. Din gazpacho ser mycket god ut!
SvaraRaderaÄr rätt nöjd med att ha utökat mitt soppförråd med en grej till! Tack, den var förvånansvärt god också! :)
Radera