3/28/2014

#matbloggsdejt #vårfnatt

#matbloggsdejt #vårfnatt #grönt #vegetariskt #världensbästa
Glutenfria godingar med vallmofrön och lemoncurd från Charlotta och deviled egg från Calle, båda signerade Matrepubliken!

Squash- och halloumibiffar kom från Tant Russin, världens tunnaste omelett med bland annat kirskål i fyllningen från Körsbärets Kök.

Rebecka tog med den godaste potatissalladen jag ätit på länge, full med sugar snaps och fetaost. Nom!


Beata kom med en sallad full med couscous, paprika och hallouimi.

Körsbäret stoppade in en omgång smörstekt sparris med mandel också. Gissa vad sparrisfantasten nr. 1 tyckte om det..?


Själv bidrog jag med blomkålsbiffar med rostade valnötter och fetaost samt en sås på turkisk yoghurt, mixad med ruccola och kryddad med spiskummin, salt och peppar. Inspirationen fick jag från Smitten Kitchens "cauliflower- and feta fritters" - med de ändringna att jag använde pofiber istället för mjöl, la till rostade, grovhackade valnötter i smeten och bytte ut granatäpplet mot solrosskott. 


Ytterligare det som fanns på buffébordet var vinbladsdolmar och knäckebröd från Åsa, fikonkaka från Pernilla och från Sofie kom det en ljusgrön och god ramslökssoppa samt en citronrulltårta. Japp, rullade hem som vanligt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar