3/24/2014

Samma, fast annorlunda (de där frikadellerna igen)!


Scrolla ett inlägg ner, så ser du dagens recept, fast i en annan tappning - en version som blev så god att jag måste säga åt er att göra den på det här sättet också! Russinet bjöd på inspiration i form av en rostad ratatouille - till det la jag frikadeller med röd currypasta. Det här är mat som får mig att under lunchen sitta och tänka "Snälla matlådan, ta inte slut än!" om och om igen. Smakrikt är bara förnamnet!

Frikadeller med röd currypasta och rostatouille


400 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 msk röd currypasta (beror på hur stark din är)
1 tsk rökt paprikapulver

Börja med att göra rostatouillen. När den är färdigsjuden och klar, använd en mixerstav och kör ett par "vrooom" för att få rostatouillen lite såsigare. Blanda nötfärsen med ägg och kryddor. Forma små bollar, lägg ner i rostatouillen och sjud alltsammans i 10 minuter. Servera med ris/blomkålsris eller dylikt för att kunna få med all go sås!

2 kommentarer:

  1. Men åh, där är ju frikadellerna igen....! Gottgottgott.
    Tack för länken :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Favorit i repris. :)
      Tack själv, den där ratatouillen blev verkligen sjukt god!

      Radera