4/21/2013

Allting har en ände och korven den har två!

Här kommer ett inlägg ända från andra sidan julen - förra året var nämligen den första gången någonsin som Plommonmamman och jag slog våra påhittiga huvuden ihop och gjorde korv! För att sammanfatta vad som blev en väldigt fnittig, lite kladdig och mycket rolig tillställning - egengjord korv smakar som en bit av himmelen. Gör mer korv!

Ett lamm och en gris på besök i Italien
1,1 kg lammfärs
9 hg fläskfärs
2 msk salt
7-8 dl iskallt vatten
2 rivna gula lökar
2 vitlöksklyftor, pressade
1 citron, skal+saft
2 tsk chilipeppar
2 tsk rosmarin
2 tsk timjan
2 dl fryst persilja

Sen följde vi receptet för lammkorv i Vår Kokbok, vilket i princip är "Ha kylskåpskalla ingredienser. Blanda ihop allt och stoppa korven, gärna fort så inte smeten blir vattnig. Låt korven vila i kylskåpet ett tag. Stek eller frys in." Egentligen är det samma recept för smeten också, fast vi bytte ut lite av färsen mot fläskfärs.

Noga ska det vara, och tjusigt blev det! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar