4/14/2010

Ljuvlig smakkrock.

Som ni säkert vet så upplever vi ju maten med alla våra sinnen. En riktigt härlig smakkombination blir det när det krockar mellan sött, beskt och surt, mjukt och hårt. Den här palsternackscouscousen (stulen från "Rawfood på svenska") har allt det. Dessutom är den ruskigt snygg också. :)

Palsternackscouscous
Crispsallad
Ekbladssallad (tanken är att ha en mjuk sallad och en lite hårdare sallad, så hittar du inte exakt rätt salladssorter - ta något annat, men behåll konsistenstanken!)
Palsternacka
Selleri
Avokado
Gurka
Päron
Valnötter

Dressing på:
1 tsk honung
2 msk olivolja
2 msk citronjuice
en nypa salt

Skala/skrubba palsternackan och kör den till couscousstorlek i en mixer. Gör sallad på resten av ingredienserna - hacka, skiva, skär i bitar, tärna, vad du nu tycker passar sig. Häll palsternackssmulet över salladen, ringla över dressingen och voilá!

2 kommentarer:

  1. man kan prenumerera på Ericas recept, då får man en vacker ldf varje söndag med nya idéer för veckan. Nån hundring kostar det, jag tycker att det är super och tar mig en sån månad då och då för nya fräscha idéer!

    SvaraRadera
  2. Det där var ett tips av högsta klass, tackar för det! =D

    SvaraRadera