12/17/2010

Långt ifrån minusgrader och snö.

Här kommer en drös med soliga kramar och hälsningar från Thailand. Så går det när mamma, pappa och mormor bestämmer sig för att fylla 50 respektive 75 år nästan samtidigt - då bestämmer de att hela familjen ska åka två veckor till Thailand för sol, bad och bli pepparkaksbruna.

Jag har druckit kokosnöt på riktigt, försäljerskan bara tjoff-tjoff-tjoff med en monsterkniv i skalen och vips satt jag och drack ljuvligt kallt kokosvatten i en solstol med fötterna i ljusblått vatten. Då var det inte synd om mig. ;)

Jag ska göra seriösa försök att smuggla med mig frukt hem, fats jag vet att jag inte får. Jag utlovar provsmakning på mango och drakfrukt när jag kommer hem, så kommer ni förstå mig och förstå vad jag menar! Annars är skaldjuren helt outstandning och phad thai har fått en helt ny innebörd.

Till slut vill jag bara konstatera att spicy hemma och spicy i Thailand är två helt olika saker. Jag är ju som nämnt innan ganska mesig när det gäller chilistarkt, men jag gör mitt bästa. Igår åt Plommonpappan en soppa som var så stark att han grät. Bildbevis finns! :)


Bildregn utlovas vid hemkomst till hemmahuset. Hem i Sverige är vi igen den 25 december. Mormor har fixat så att grannarna tar ut skinkan som ligger i frysen ett dygn innan vi kommer hem, så det är bara att griljera den som är kvar. Nej, det är inte jag som är mest traditionsbunden i vår släkt. ;)

2 kommentarer:

  1. Åh vad härligt det låter! Passa på att lapa D-vitamin :) (svårt att inte kanske)

    SvaraRadera
  2. Åh, jag har minsann missat att du varit på äventyr! Fick du med dig frukt hem? :-)

    SvaraRadera