3/27/2012

Matbloggsdejt; Stockholmsversionen!

Stockholm är en mycket fin stad - där finns bland annat Hötorgshallen, Sneakers'n'stuff, en av mina bästa vänner... och ett gäng himla fina matbloggare (även om två av dem inte bor precis I Stockholm)!

När jag planerade Stockholmsresa passade jag på att bjuda in mig till Pickipicki och Det Röda Köket - och innan jag visste ordet av hade Tina deklarerat att "Nu ska vi göra brunch, alla bidrar med två rätter var och varsågoda och rota runt i alla skåp och lådor som vi har!" Jag vet inte hur det är med er, men det finns få saker som jag känner mig så välkommen av som när någon ger en tillgång till hela sitt kök (och som ni säker anar av bilden - jag fick leka med Kitchen Aid:en!)!


Jag tror jag var i varenda vrå av köket och vi hann stöka till och stöka bort både en och två gånger innan allt stod på bordet, men OJ vilket kalas och vilken alldeles underbar dag det var! Jag hittade en påse polenta och fick äntligen möjlighet att göra knäckebröd med polenta i (som jag tänkt göra typ hur-länge-som-helst) och när en flaska lönnsirap flirtade med mig från en hyllkant så åkte den helt sonika ner i en müsli. Rasmus gjorde två superfina och goda sallader (en med havtorn i!), Tina fixade smuttis/smotti/smoothie och quesadillas med kikärtsfyllning och Carl bakade morotsbröd "som är så gott att det duger för två recept". Moman dök upp lite senare med två ruskigt goda banankakor - tur att någon tänker på sötsakerna!


Jag bjuder på ett bildregn från dagen och vill ni ha alla smarriga recept (det är klart ni vill!) så kollar ni in hos Tina och läser om dagen från hennes synvinkel. Tusen, miljoner tack för en toppendag finaste Tina, Rasmus och Moman, jag hoppas jag får tillfälle att åka till Stockholm snart igen! <3



Jag bakade knäckebröd (såklart, jag har ju ett rykte som knäckedrottning att upprätthålla!) och i brist på liten kavel använde jag flaskan med "myggmedelssnaps". Works like a charm!

Jag fick förresten lära mig ett alldeles nytt ord i lördags - flunka. Tydligen är det det som du gör om du går och plockar undan efter någon annan som lagar mat och/eller bakar. Använt i text kan det bli ungefär såhär: "Carl flunkade bort Plommonets picka-knäcke-gaffel."


Kalas-brunch-bord!

Morotsbrödet och knäckebrödet trivdes utmärkt bredvid varandra.

Kalas-brunch-tallrik (första omgången, vill säga...)!

Sen avslutades själva brunchen med Momans underbara banankakor - och KAFFE! Gissa hur glad  den stackars kaffeälskaren som får ont i magen av vanligt kaffe (jag) blev när den insåg att det fanns koffeinfritt kaffe i Röda Köket? OCH mjölkvisp? Som om jag behövde mer att bli lyrisk över? Hurra! 

15 kommentarer:

  1. Ni verkar ha haft det helt grymt och lite avis blir jag allt. ;) Tänk va gött livet är med matbloggsträffar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte för att läska eller nåt sånt, men det VAR verkligen helt grymt! Jag blir lika förundrad varje gång över hur mycket fina människor det finns i världen och det är så himla häftigt att allt som behövs för att börja knyta nya kontakter är en blogg! Jepp, livet som matbloggare är verkligen high life! =D

      Radera
  2. Tjusiga bilder!
    De där havtornen verkar bli en snackis framöver. För mig som ofta använder frukter och bär i sallader föll det sig helt naturligt, men det är kul att göra er andra förvånade! ;)
    Och jag håller förstås med dig, det är fantastiskt att ett gemensamt intresse kan leda till nya vänskaper med så fina människor.

    Jag har förresten också skrivit här: http://vegologi.blogspot.se/2012/03/matbloggarbrunch-i-uppsala.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är mest amazed över havtornen för att det var första gången jag åt dem. Bra introduktion där! :)
      Kikade på din återberättelse också - fina grejer!

      Radera
    2. Aha, tur för dig då att jag var där så du fick äta dem! ;)
      Havtorn är underbart gott, men svårt att få tag på färskt. Dock finns det frysta att köpa av märket Polarica, och jag antar att det säljs även hos er i söder. På matmässor och i delibutiker finns det ibland marmelad och andra förädlade produkter, och då och då även påsar med torkade bär.

      Radera
  3. Det var verkligen värt det, jag menar SOM jag slet med er i köket! Här får får ni min vinkel: http://momaskitchen.se/2012/03/26/foodie-get-togheter/

    SvaraRadera
    Svar
    1. HAHAHA, a girls gotta do what a girls gotta do! ;) ÄLSKAR bilden där alla har huvudet på sne á la Doris! ^^

      Radera
  4. Ser såklart alldeles underbart ut! Men du flyttar INTE till Stockholm. Basta. (nananaanaanaaa, lång näsa till er i Stockholm, hoho)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inga planer på att flytta till Stockholm, jag lovar (även om det hade varit kul att kunna besöka oftare...)! Jag blir dock väldigt egoboostad över att ni typ har Twitter-krig om mig. Akta så jag inte blir för uppblåst bara. ;P

      Radera
  5. Läser om allt fler som fixar matbloggträffar och måste säga att det måste vara det mest inspirerande som finns. Härligt att samlas kring ett gemensamt intresse och dela med sig av allt gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är verkligen superkul! Så mycket nya fina människor, nya smaker och inspiration Det behöver ju inte vara något fancy eller avancerat heller - nu är det blir varmare ute är det bara att bestämma en tid och plats, och så kommer dem som kan. Easy peasy! :)

      Radera
  6. Svar
    1. Ibland lyckas en vara på rätt plats vid rätt tidpunkt! :)

      Radera
  7. Oj vilket gammalt (men härligt!) inlägg jag ramlade över! <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, det var tider det! Och alldeles, alldeles för länge sen! <3

      Radera