6/13/2012

Finkaffe!

Efter att ha varit en kaffeintolerant kaffeälskare sen högskoletiden (då det är möjligt att jag överdoserade kaffe brutalt under tre års tid) så tycks min mage äntligen ha återhämtat sig och klarar numera av en kopp kaffe om dagen med grace. Lite oturligt i samma veva fick min kaffebryggare hemma för sig att tacka för många år av trogen tjänst genom att börja brygga något som nog inte går att beskriva som något annat än "rävgift" (eller annan giftig smörja som är allmänt odrickbar).

Då kan ni förstå hur glad jag blev när finaste morbror och moster framlämnade en något försenad 25-årspresent i form av en Moka Express-bryggare - och när det dessutom vid förfrågan visade sig att mormor&morfar hade en riktigt, old-fashioned kaffekvarn som jag fick ta med mig hem, ja, då var lyckan gjord! Finkaffe i mitt kök! 

Jag har inte riktigt lärt mig det där med doseringen än... men det kommer! Fika, någon? :)

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jag ska bara lära mig dosera rätt, så hojtar jag när det är dags för fika! :)

   Radera
 2. Finkaffe jojagtackarjag! Vet inte vilken kaffeattiralj jag gillar mest, fina båda två.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är vi inte snåla med kärleken, jag älskar bägge två! =D

   Radera
 3. Ja tack! När får jag komma?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varenda stund du är nere i Göteborg! (fast lämpligtvis inte mellan 13-31 juli, för då är inte jag hemma. :P) Har du funderat något på att besöka oss under Kulturkalaset (14-19 augusti)? :)

   Radera
 4. Dosering? Det är bara att fylla hållaren full med kaffe, vatten upp till ventilen och sen ställa på spisplattan :) Inser att jag är ute sisådär en månad försent men du kommer ju hem igen. Väl? Då ska det bli fika av!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, fast da blir det ju sa mycket kaffe och jag dricker aldrig mer an en kopp sjalv. :P Ja, nu ar jag ju bortrest, men du ar saklart valkommen nar jag ar hemma i augisi igen! :)

   Radera