12/26/2012

Årets godaste grönkålssallad.

NU har jag kommit igång med mitt grönkålsätande för i år! Fråga mig inte varför det har tagit så lång tid - jag ser det som en kombination mellan att jag äter på jobbet och haft väldigt mycket tid borta från lägenheten - men det första jag gjorde var att återupptäcka min favorit-grönkålssallad från förra året. Jag är helt säker på att jag har berättat om den förut, men om det skulle vara så, så är riktigt bra recept värda att nämnas minst två gånger. :)

I orginalreceptet är det en även quinoa, torkade tranbär och saltade pecannötter - jag brukar rosta vanlig mandel, strunta i quinoan och tranbären och bara mumsa grönkål!

Grönkålssallad med citronsenapsdressing, rostad mandel och granatäpple
två rejäla nävar färsk grönkål
2 msk olivolja
1-2 msk grovkornig senap
zest och juice av en citron
en liten handfull mandel
granatäpplekärnor
svartpeppar
flingsalt
Vispa ihop olivolja, senap, citronjuice och zest. Smaka av med salt och peppar.

Skölj grönkålen och torka den. Skär den i mindre bitar och lägg i en plastpåse. Häll över dressingen och knåda kålen i några minuter så att dressingen kommer åt överallt. Lägg påsen i kylen (om du liksom jag blir kär i den här salladen, kan du göra en jätteladdning med kål, den blir bara godare av att få ligga till sig lite.).

Hacka mandel i lite mindre bitar och rosta lätt i en torr stekpanna.
Pilla ur granatäpplekärnorna.

Lägg upp grönkålen på en tallrik och toppa med rostad mandel, granatäpplekärnor och eventuellt lite mera svartpeppar. Mumsa på! :)

2 kommentarer:

  1. Nu får vi vara snabba på grönkålen, vem vet hur länge den stannar?!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hyser lite stillsamma förhoppning om "för alltid", men njae, det är nog dödfött. Tur att det finns fryst året runt. :)

      Radera