8/22/2013

Ett vykort med klassiker.

Älskade augusti. Ända sen barnsben har det inneburit en vecka full med läskigt tidiga mornar, vittja burar, mormors havregrynsgröt med russin och kräftor i m-ä-n-g-d-e-r.

Det har också varit en särdeles begåvad syssling som alltid plockar fram dragspelet när matstugan ska pyntas...

 Det har varit en lördag där man sover middag och sen är uppe hela natten och äter kräftor tills de nästan kommer ut genom öronen på en (eller tills man slår sin bror/mamma/pappa/SLÄKT i vem som ätit flest).

 
 Det är också alltid minst en dag full av tokregn där vår flagga slokar ledset och sjön ändå är lika vacker som vanligt...

 ... och det är gömmor under granar som blinkar gult, gult, gult av sommarkantareller (och varma mackor i ugn med kantarellstuvning!)! Sen kommer man hem och håller på att längta ihjäl sig efter en barndomsklassiker - tunnbrödrulle. Tunnbröd, potatismos, en (eller två) god korv och valfri topping (hos mig senap, ketchup, bostongurka och rostad lök). Den slutgiltiga utmaningen? 1. Lagom med fyllning. 2. Är rullen utan att den spricker. Lycka till!


2 kommentarer:

 1. Men TRÅÅÅKIG helg! Not!
  Vilken härlig idyll (även om jag inte tycker att insjökräftor är "riktiga" kräftor ;))

  SvaraRadera
  Svar
  1. NOT! :)
   Haha, det är OK. Det är inte alla som är bortskämda med att ha tillgång till en egen skog och insjöar fulla med kräftor. :)

   Radera