9/01/2014

Rödlökssill med balsamvinäger och honung.



Det här med att snöa in på en grej att äta, det verkar vara tydligast är det kommer till frukost. Middagsmaten får gärna vara sju olika rätter i veckan och lunchen varieras gärna från dag till dag (om det inte är lunchlåda från gårdagens middag), men föreslå att variera frukosten lite och många sätter sig genast på tvären. Det är något av det tryggt vardagliga och enkla över att äta samma sak, morgon ut och in. Förut har jag haft långa kärleksaffärer med först havregrunsgröt och sedan smoothies - nu för tiden är jag frälst på fisk och gärna heminlagd sill. Den här godingen prövade jag ganska nyligen och den blev en favorit direkt!

Rödlökssill med balsamvinäger och honung
(från Ica)1 rödlök
1 1/3 dl strösocker
2 dl vatten
3/4 dl ättiksprit (12%)
3/4 dl balsamvinäger
2 1/2 msk honung
3 lagerblad
6 kryddpepparkorn
2 paket 5-minuters inläggningssill (à 420 g)

Skala och skär rödlöken i tunna klyftor/skivor. Lägg dem i en kastrull med resten av ingredienserna (utom sillen).
Koka upp och låt lagen svalna.
Skölj sillen. Skär i bitar och lägg i lagen. Ställ i kylen och låt dra 1 dygn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar