9/22/2015

Mina bästa kärleksmums.

Klassiker i all ära, men ibland tycker jag det är svårt att få tag på det där idiotsäkra receptet för något. Det som alltid blir bra både första gången och gång 97, det som alltid är en bra lösning när det ska bjudas på fika och som alltid gör succé. Härom fredagen hittade jag mitt favoritrecept alla tider på kärleksmums hos Arla. Fluffigt, saftigt och rent allmänt alldeles oemotståndligt. Ska hädan efter aldrig kaka kärleksmums efter ett annat recept! 


Kärleksmums, 30 bitar
225 g smör
2 dl  mjölk
5 ägg
4 1⁄2 dl strösocker
1 1⁄2 msk vaniljsocker
1 1⁄4 dl kakao
3 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl

glasyr:
75 g smör
3⁄4 dl starkt kaffe
1⁄2 dl kakao
1 1⁄2 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
garnering:
1 dl kokosflingor


Sätt ugnen på 175°. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna (ca 30x40 cm)  
Smält smöret, häll i mjölken. Låt mjölk&smör stå under tiden du vispar ägg och socker pösigt. Blanda ihop vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl i en bunke och tillsätt sedan skedvis till ägg&sockersmeten. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. 

Gör under tiden glasyren genom att smälta smöret i en kastrull, tillsätta kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda ordentligt. Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna. Ställ gärna kakan kallt en stund så att glasyren stelnar till lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar