10/19/2010

Lunchen med minimal insats.

Jag bryter stiljen här genom att kika in och ge er ett gott och ruskigt enkelt recept för den kvällen du kommer hem halv elva efter att ha gjort valfri jobbig fysisk aktivitet (jag dansade, men jag kan tänka mig att allt från annan träning till jobb till föräldrarmöte går utmärkt istället) och är så trött att du knappt orkar gå och lägga dit och framförallt inte laga lunch.

När du mot alla odds lyckats ta dig i säng, sovit som en gris och nästa dag vaknar till en ny ljuv morgon behöver du följande innan du hastar iväg till jobbet/skolan/vart du nu ska:
0,75 dl quinoa / 0,75 dl kamutvete / en halv grönsaksbuljongtärning / en handfull haricot verts / en kupad hand broccoli / två sparrisar / en rejäl matsked röd pesto / en avokado
(givetvis går det att byta ut kamutvete till annat om en inte har det hemma. Jag tycker det är kul med lite skillnad i storleken på maten och det går fort att koka.)

Koka quinoa och kamutvete i ca 2,5 dl vatten och buljongtärning under lock i en kvart. Under tiden kastrullen puttrar delar du grönsakerna i önskat stora bitar. Blanda grönsaker, quinoa och kamutvete med pesto. När du ska äta, tärna avokadon i mindre bitar och blanda i.


Gott, nyttigt, billigt och sköter i princip sig själv när/om du hastar runt i huset för att hinna bli klar - that's how we like it!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar