Jag vill passa på att slå ett slag för kylskåpssallader, förslagsvis med någon slags kål i, för den vinner bara på att få stå och gosa till sig i 2-3 dagar (eller hur länge salladen nu finns kvar i kylskåpet.) Personligen är jag ute och far rätt mycket i mitt vardagsliv, så det är guld värt att kunna fixa lunch/middag på tre röda sekunder, slänga ner i lunchpåsen och så dra iväg. Det sparar tid, pengar och gör mig mätt och glad både dagar och kvällar. Jag har sällan något recept på mina bönsallader - jag brukar helt sonika slänga ner vad grönsaker som finns i kylen och om jag är ambitiös gör jag en dressing, annars hystar jag bara på lite olja, vinäger, salt och peppar. Ta dagens tisdagssallad till exempel!
vitkål / fänkål / paprika / purjolök / persilja / soltorkade tomater / kikärter / vita bönor / lite av oljan från de soltorkade tomaterna / en skvätt vardera av balsam- och äppelcidervinäger / salt / peppar /
Slutligen vill jag bara avråda er till att någonsin, NÅGONSIN, köpa konserverade gröna bondbönor. Det luktar perkele och smakar inte mycket bättre. Usch!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar