12/16/2012

Apelsintryffel med rostad valnöt.

Det är chokladkalender hos Picki, lingontryffel hos TrattoriaKarin, tryffel med antingen saffran eller sichuan hos Johan och hos mig hittar vi tryfflar av det slaget som blir till när jag inte planerat att laga tryffel utan bara rotar fram vad som finns i köket för dagen!

Tryffel med apelsin och rostade valnötter, ca 30 tryfflar
0,75 dl grädde
1,5 msk smör
175 g choklad
2 tsk rivet apelsinskal (1 apelsin)

Sätt ugnen på 200 grader och rosta en handfull valnötter i 5-10 minuter - passa dem noga så att de inte bränns, det går fort som attans på slutet! Låt grädden och smöret bli snudd-på-kokvarmt i vattenbad. Bryt chokladen i mindre bitar och låt dem smälta i grädd/smörblandningen. Rör ihop det ordentligt och rör sen ner apelsinskalet. Med hjälp av en sked, fyll ischokladformar med chokladtryffelsmeten och tryck ner en bit rostad valnöt i varje form.

Visst ser dem "rustika och charmiga" ut? 
Det säger jag alltid när det inte bli så snyggt som jag tänkt mig!

4 kommentarer:

  1. De är väldigt charmiga och fina! Kram

    SvaraRadera
  2. Hemmagjort och rustikt får många pluspoäng i min bok!
    Typiska små sötsaker som jag måste låta bli att baka, annars så äter jag upp alla själv...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, det är samma sak för mig. Helt ärligt gjorde jag tryfflarna på jobbet, så de kommer försvinna på ett kick utan att jag behöver göra något alls. ^^

      Radera