1/10/2013

Fröken Tvärtemot.

Nu tänker jag vara tvärtemot vad alla andra är vid den här tiden - nämligen att sucka över "Åh, jag är så trött på julmat!" och "Såhär gör du av med alla julmatens rester", osv osv.

Jag tillhör kategorin människor som hade varit überlycklig av att äta julmat året om. OK, kanske inte ALLA veckans dagar, men en två-tre stycken hade inte gjort mig det minsta ledsen! Därför var det jag som i söndags glatt köpte hem en 3,6 julskinka för extrapris och passade på att tillaga den enligt en av de stora snackisarna inför jul nu - sous vide.

Själva görandet tog jag helt rätt av från Gastronaut Adventures och det lyder som följer:
Köp en skinka i vakuumförpackning.
Sätt ugnen på 65-70 grader.
Sätt in skinkan och glöm den i 13-14 timmar.
Tag ut, skär av svål och griljera som vanligt.


Ett ord: om-nom-nom!
Jepp, och hur länge räcker en 3,6 kgs julskinka i ett ensamhushåll, undrar ni då? Vet inte, säger jag. Men jag skulle bli förvånad om den klarar sig en vecka...

2 kommentarer:

 1. Ajdå, den stora snackisen hade jag totalt missat. Men nu vet jag ju, gött.
  Har aldrig gjort egen julskinka. Eller är det "helgskinka" det kallas nu efter jul? Men kanske skulle man testa...? Baraföratt liksom.

  kram på dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det roliga är att det hade jag inte heller gjort innan det här. Men det är verkligen min melodi. Släng in i ugnen. Vänta. Ingen insats. Klart! Är en trött på den klassiska griljeringen går det säkert att hitta på något mer vårigt med örter och citrus. :) Kör på vettja! :)

   Radera