5/26/2013

En vecka full med vardag!

Matlådor ut frysen. Sol och regn och blåst och ett rosa paraply som kom med hem efter varje arbetsdag. Tygskor och sommarjacka. Världens längsta onsdag! After wörk! En ledig lördag full med grill&glass! 
Hej kära vardag och livet.
Liksom Körsbäret och Russinet 
föll jag pladask för den gyllene idéen att koka maskrossirap.

 Sen HÄNDE det - pappa kom och hjälpte mig att installera mina nya bänkskivor! Nu vill jag bo i mitt kök och sova på köksbänken.

Och så hade jag ju en grillkväll att gå på på lördagen och tog den som motivering till att göra matrepublikansk chimichurri! Kände mig lite händig i samma veva, planterade om det som blev över och VIPS! fick jag hela fönstret fullt med krukväxter!

 OK, jag skapade en matlåda - jag rensade i kylskåpet och hittade en halv lime, en halv citron och en gul lök. Sen stängde jag in ett par fiskfiléer tillsammans med dem och en snudd på bisarr mängd timjan i ett foliepaket... men det kändes så löjligt enkelt att jag knappt vill kalla det matlagning.

På lördagsmorgonen var jag ljuvligt ledigt och bestämde mig för att koka tomatsås. Då kändes det som ett riktigt genidrag att ha hela fönsterbrädan full med färska kryddor! 

Hela min lördag hade jag inte bråttom någonstans någon gång. OK, möjligtvis hade jag väldigt bråttom att få i mig min middag - jag satte i mig ett helt knippe grillad sparris alldeles själv, plus massa sallad, massa chimichurri, en rejäl klick chevrékräm och så Momanmarinerade fläskkotletter. Men sånt bråttom  kan jag leva med...

4 kommentarer:

 1. Låter som härlig vecka! Och det där med sparrisberoendet alltså...känns verkligen igen. Men det är ju SÅ GOTT!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en härligt vecka! Jag gillar ju min vardag, även om det ibland känns lite slentrian när en är mitt i den. Då är det bra för huvudet att posta guldkorn, tycker jag! :)
   Mmmm, sparris. Jepp - SÅ GOTT! :)

   Radera
 2. Härligt att ta det lugnt ibland också :-) Du, när var det som du skulle komma till Sthlm?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det behövs alltid lite lugn&ro! Alltså, jag tänkte åka till Sthlm för två veckor sen, men så skulle mamma till Västerås och morföräldrarna och då hängde jag på dit istället. Jag ska skapa en ny Sthlmshelg snart! :)

   Radera