10/24/2013

Varsågoda, nu är det mat(bloggsträff!)!

Mitt i veckan, på en gråmulen, regnig onsdag, finns det knappast något bättre man kan göra än att gå på matbloggsträff med Göteborgs bästa matbloggare. Mat med skördetema, prat, skratt... och lite bubbel minsann! 
Jag låter bilderna tala - varsågoda, nu är det mat!

 En snudd på perverst god kantarellpaj med ädelost, signerad Rebecka.
Piffigt hemfriterade tortillachips med masserad grönkål och en röra på kronärtskocka, rostad paprika och ricotta från Åsa.

... och bubbel från Åsa också! :)

Kim hade gjort de snyggaste (och godaste) rödbetspuckarna med quinoa och vita bönor. Hemligheten stavas s-t-a-n-s-m-å-t-t, mina vänner!

 Det här är vad jag bistod med - och då menar jag inte en bild med taskig ljussättning, utan rostade rosmarinlökar. Receptet är rakt av från tidningen Buffé - precis så gott som jag tänkt mig, hurra!

Pernilla (upphovskvinnan till den livsnödvändiga kunskapen om att "Nutella är en ost")  bakade bagels, som efter en utebliven mjöl-incident, blev en underbar limpa med bland annat kanel (och pumpa?) i. Charlotta hade med sig en underbart sötsyrlig lemonad (med motiveringen "Någonstans skördar man citroner just nu!").


 Kalastallrik! I glaset hittar ni pumpasoppan Sofie hade med sig, och den vita röran längst fram var en dip med fänkål och getost att ha till Kims röbetspuckar.

 SEN... var det efterrätt!
Mjuk äppelkaka med knäckigt toscatäcke med pumpakärnor och crème fraiche med vanilj från Linda fick mig nästan att fria på studs.

 Framifrån och bak: mjuk kaka med nötter och kanel, Sofie igen.
Mitten: snyggaste pumpapajen med lingongrädde, tack Beata!
Längst bak: Pernillas äpplepaj med jordnötscrumble. Mmm, jordnöt...

 Vi avslutade kvällen med den sedvanliga sockerkoman.
Tack kära ni, snart igen! :)

11 kommentarer:

  1. Helt enastående vilka kreationer ni trollade fram! Jag blev som sagt fast i Bollebygd på möte men hoppas hoppas hoppas kunna vara med nästa gång. Det var alldeles för länge sen jag träffad gänget. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Till och med jag som ändå vet hur duktiga alla vi är blev nästan förvånad! Skulle säga att det här var bästa kalaset hittills. Vi saknade dig ska du veta! KRAM!

      Radera
  2. Ja herregud så mycket gott vi lyckades skrapa ihop! Ses snart igen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Heja oss! Det hoppas jag med, så kul att ses! :)

      Radera
  3. Pust! Suckar av välbehag när jag läser detta. Guuu så gott det var. Och så trevligt som vanligt! Dina lökar var finfina, hö hö.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag myser lite extra varje gång jag kollar på bilderna i mobilarkivet. SÅ mycket gott och så många skratt, härligt! Hehe, kul att man kan dela med sig av sina förtjänster... ^^

      Radera
    2. Hoppas det är okej om jag lånar biff-bilden från dig? Missade totalt att fota...

      Radera
  4. Så mycket gott och så många fina människor! Varför kan ni inte bo i Stockholm??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet inte! Det är ett sånt himla schå att få alla på samma plats bara vi bor i Göteborg ska du veta! :P

      Radera
  5. Åh, älskar våra träffar! Kärlek!

    SvaraRadera
    Svar
    1. En energiinjektion rätt in i själen! <3

      Radera