4/22/2014

Påskfavoriter.

Påsken firades i vanlig ordning i sällskap med familj, drösvis med mat och en del testande av nya recept. Längst ner till vänster i sillkvartetten var mitt bidrag för året - rysk sill med honung och pepparrot. Jag lyckades inte få till smakbalansen riktigt (för mycket saltgurka --> för salt), men för er som blir nyfikna att pröva på, så ha i mer honung och citron och strunta saltgurkan, så blir den bättre!

Jag ägnade mig en hel kväll åt att ha bakstuga också - uppe till höger källarfranska från "Nytt Bröd" (favorit!), längst ner är det levainbröd från "Friendly Bread" och havreknäckebrödet är också från "Nytt Bröd". Riktigt goda alltihopa och glutenfria med!

Mammas bidrag som var nytt för i år var en rostad morotssallad med drösvis av ingefära, lime och... persilja? koriander? Minns inte, men löjligt god vad den i alla fall!

Jag bad om en favorit i repris från tidigare år - bakad gräddfil. Om nom nom!

Påskhelgen avslutades med en tomtröjarfest och strax innan vi skulle gå sprang jag på ett litet land med alldeles nyutslagna rabarber. Kan man adoptera ett trädgårdsland..?

1 kommentar:

  1. Bakad gräddfil?! Låter...gudomligt! Är det påsk igen snart?

    SvaraRadera