2/01/2016

Ljummen sallad med linser, bönor och rostade rotisar.

På senaste matbloggsträffen, med temat #pankmenmätt (eller egentligen "billigt och gott", men det andra låter mer klatschigt) hade Rebecka med en ljummen sallad som jag blev så himla förtjust i att jag har ätit varianter av den typ 4 gånger i veckan sedan dess. Det här är en rätt som verkligen gör sig bra i matlådeverkstan - rosta en stoor plåt med grönsaker, lägg bönor och linser i en god dressing i en burk och lägg finstrimlad kål och persilja i en plastpåse. Sådärja, mat för flera dagar framöver är fixad!


Ljummen sallad med ugnsrostade rotsaker, linser och bönor
ett gäng rotsaker, typ potatis, morot, rödbeta, palsternacka
2-3 rödlökar
2-3 vitlöksklyftor
2 dl gröna linser
4 dl bönor/kikärter, kokta
dressing (jag använde en vanlig enkel vinegrette)
finstrimlad vitkål
persilja
olivolja
salt, peppar

Koka de gröna linserna enligt anvisningen på paketet. Häll av och blanda med bönor/kikärter samt dressing i en burk.

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj/skala rotsakerna. Skala lök vitlök. Skär rotsakerna i mindre bitar och lök och vitlök i lite större bitar. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, häll över en skvätt olivolja, krydda med salt och rejält med peppar. Ugnsrosta i ca 20-30 minuter.

Vid servering, blanda de varma rotsakerna med bönor&linser, finstrimlad vitkål och persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar