7/20/2011

Överflöd.

Förra året, precis i skarven mellan höst och sommar när nästan alla frukter och bär mognar, så fick jag ett litet utbrott på alla dessa trädgårdsägare som bara låter frukten ruttna i trädgården utan att ta hand om den. Jag kan tycka det är lite bortkastat att såna människor ska ha trädgård, även om jag i efterhand kan erkänna att det kanske var lite väl drastiskt att påstå att de förtjänar att placeras i Dantes sjunde krets och få äta rutten frukt resten av sitt liv... men det var så det kändes just då!

Därför kan ni säkert förstå min lycka när B:s föräldrar säger att jag får plocka så mycket jag vill och kan ur deras trädgård, för de hinner och orkar inte med själva och "det är så roligt att någon vill ha det!" Efter två timmar i måndags och två timmar igår var jag nästan rusig av lycka och log med hela ansiktet när jag gick därifrån och B:s mamma ropade efter mig: "Kom gärna tillbaka snart!"

Underbara människor!

Närmast kameran och bortåt:

Krusbär, Röda vinbär, körsbär, svarta vinbär, blåbär och rabarber.
Inte så illa för 4 timmars dagsverke fördelat på två dagar, eller hur? :)

3 kommentarer:

  1. Hurra! Det är så roligt med folk som gillar att dela med sig. Man blir verkligen glad. Vi var förresten på loppis i veckan. Nyfiken som jag är frågade jag loppisfarbrorn vad han gör av alla röda vinbär. Vi hinner inte ta hand om allt, kom och plocka hur mycket du vill, svarade han. Så fint. Bär är livet.

    SvaraRadera
  2. Ja! Sån vill jag bli när jag blir stor och har en egen trädgård. Ett ljuvligt sätt att ha en bit i sommaren i frysen när det blir ruskhöst och Fimbulvinter. Jag har förresten fyllt hela min frys och är på god väg att fylla mamma och pappas också... och blåbärsplockningen har knappt kommit igång än. Lyxproblem? :P

    SvaraRadera