12/03/2012

Inget säger "fredagsmys" som ett dukat bord!

I fredags åkte jag efter jobbet, trött ända in i märgen, och fick en av de bästa massager jag fått n-å-g-o-n-s-i-n - och sen åkte jag vidare till ett dukat bord med ruskigt god mat och ännu bättre sällskap! Det är verkligen balsam för själen att bli ompysslad en trött fredags kväll och även om jag inte kan ta åt mig äran för något av det som lagades, så tänker jag ändå vidarebefordra det!


Till förrätt åt vi en lax"bakelse" med pepparrotskräm - ta ett par skivor rökt lax och klä sidorna på en liten portionsform. Rör ihop philadelphiaost, färsk riven pepparrot och en skvätt grädde. Klicka ner krämen i portionsformen, vik över laxbitarna och ställ i frysen en stund. Plocka ut i god tid innan den ska serveras. Stjälp upp på en tallrik och pynta med ett par skivor avokado och gärna lite avokadoolja med citron (det var vad vår värdinna hade gjort.). HEAVEN!

Upphovskvinna för receptet är J - hon har ingen blogg men finns på kokaihop.se! :)

4 kommentarer:

  1. Droool. Erkänn du skrev bara anonyma "J", så att hon inte skulle bli nersprungen av galna matbloggare på fredag?!

    Tack för sist! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, en får ju värna om människors privatliv när en kan. ;) Och dessutom - om andra galna matbloggare kommer dit, då finns det ju inget fredagsmys kvar till mig! ;)

      Radera
  2. Gulliga du,
    men det är viktigt att vispa alltihop länge med elvisp så det blir lite luftigt. Det går med cream cheese fast det tar låååång tid.
    Jennie =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du kan vara gullig själv du, det var så himla fint och mysigt! Jag tror jag alltid varit för otålmodig när det kommer till vispandet, men det får det bli ändring på nu! :)

      Radera