2/10/2013

Glass? Mat? Mat? Glass?

I onsdags blev jag åter med frys! Jag firade med att ha glassporr hemma (se innanvarande inlägg) och nu består min fritid av att fantisera ihop olika episka glassrecept.

För att jag 1) inte ska bli en rund boll och 2) undvika skörbjugg, så tänkte jag mig en deal med mig själv: jag får göra så mycket glass jag vill och orkar äta, men MÅSTE samtidigt laga åtminstone två nya rätter varje vecka. Maträtter, märk väl. Hur mycket jag än älskar kvällsfrukost, så bidrar den inte med vansinnig variation i kosthållningen!

Inför veckan som kommer:
- Chicken Tikka Masala ur "Jamie's matrevolution"
- Någonting liknande kalvfrikadeller i tomatsås
- Currygryta med kyckling, kokosmjöl och grönsaker

och så kanske lite jordgubbsglass med lime. Hallon och lakrits är ju också gott. Eller så förekommer jag en ny frysdöd och gör äppleglass med kakdeg? En sak är säker, när det kommer till glass gäller "More is more" för mig! 

2 kommentarer:

  1. Låter som en bra deal. Själv skulle jag inte ha karaktär nog att ha hand om en glassmaskin. Skulle rulla ner för Stigbergsliden inom loppet av en vecka eller två ;o

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jepp! Hittills har jag lyckats med maträtt 1 och 3, nummer 2 återstår! Haha, jag är bara glad att jag har glassmaskin med frysblock... det ger det i alla fall en liten uppstartssträcka! ;P

      Radera