2/24/2013

Men glassen går himla bra!

Av fyra nyårslöften, så har jag fått ordentlig snurr på en.
Korven får vänta tills jobbet och livet lugnar ner sig lite, i samma veva kommer matresan att fortsätta och knäckevagnen ska jag börja att filura på nästa veckan.

Men glassen hörrni. Glassen går himla bra!

Inspirerad av mitt lager med äpplemos i frysen och förra glass-succén kikade jag in hos Charlotta och använde grunden till hennes hallonglass för att experimentera fram något eget. Inte så sött, ganska mycket äpplesmak och jag tror att det skulle vara alldeles ljuvligt gott med en fin kolasås till.

För att inte utsätta er för ett obeprövat recept, lovar jag att prova glassen med kolasås och återkomma med resultatet. Allt för kvaliteten vettja! :)

Äpplemosglass
4 äggulor
100 g socker
2 dl mellanmjölk
1 dl grädde

1 dl grädde (till smaksättningen)
400 g hemkokt äpplemos (osötat)
1 msk vaniljsocker

Vispa äggulorna och sockret ljust och fluffigt. Häll smeten i en kastrull, vispa och värm försiktigt tills den är fingerljummen. Blanda mjölk och grädd och tillsätt i omgångar, fortsätt att vispa hela tiden. Låt smeten svalna helt och kyl den i kylskåpet. Vispa 1 dl grädde och blanda med äpplemoset och vaniljsockret. Vänd ner det i resten av smeten och kör i glassmaskin.


Och för nyfika läsare kan jag tala om att det står en omgång smet á la brownieglass från den här boken och gottar till sig över natten i mitt kylskåp. Jag hyser förhoppningar om ännu en omgång med glassporr

4 kommentarer:

 1. Mums, så gott med äppelglass och brownieglass låter inte fel det heller!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äppleglassen blev faktiskt lite åt sorbethållet... och brownieglassen den bästa PMS-glass du kan tänka dig! :)

   Radera
 2. Gott, jag vill också göra glass, men mitt första försök med glassmaskin blev så misslyckat att jag inte har vågat mig på det igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör dulce de leche-glassen! Om du mot all förmodan skulle misslyckas med den, så har du fortfarande en MASSA god smet att äta upp! ;)

   Radera