2/03/2013

Tillfälligt avbrott.

Jomensatte... jag hade ju en fin liten schematisk planering för vad jag skulle laga i veckan.
Sen dog min frys.

Nu är mitt frysfack fullproppat med allt som jag kunde få in och min kyl är FULLPROPPAD med allt som inte gick in i frysfacket. På diskbänken ligger en-två-tre-många påsar med bröd och om vi ser till vad som finns mest i mitt kök så kommer jag leva på bröd, äpplemos, röda vinbär och och rabarber.

Men vi fokuserar på det roliga som har hänt istället, eller hur? 

I torsdags knödde vi ihop ett gäng hos vår kära Tant Russin, där alla medtog något ätbart tillsammans med ett (mer och mindre) väl ihopsnickrad motivering. Konstaterar att vi inte bara är ruskigt bra på att laga mat, vi är dessutom otroligt fantasifulla också! 


På bilderna ser ni: Charlottas bretzels med skånsk senap och Ann-Louise quinoabullar (uppe), Sofies grönkåls-och ostpaj, min rip-off på tantens egna linssoppa med morot och hennes egna bidrag som var mandelbollar med saltgurka.


Sen plockade resten av gänget fram sina tantiga godsaker: Sofie hade gjort schackrutor, Pernilla mandelmusslor, Åsa jitterbuggare och Rebecka en ambrosiakaka som jag blev akut förälskad i och förmodligen kunde ha ätit upp alldeles själv (Rebecka är även den enda människan jag vet som kan göra god sockerkaka.). I sedvanlig post-matbloggarträffstil rullade jag hem i natten. Vem bryr sig om en trasig frys när jag har såna här kvällar att komma ihåg?

12 kommentarer:

 1. Kolla- kolla, så mycket gott det blev! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Massa gott! Tur det, för nu blir det kylskåpsrensning hela veckan! :P

   Radera
 2. Jag behövde verkligen den goda kvällen med er. Gott, roligt & inspirerande som alltid. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med, de kvällarna är ena riktigt energibomber (även om jag stack rätt tidigt). Tack fina du! Kommer quinoapuckarna dyka upp på bloggen? :)

   Radera
  2. Jag har hållt mig borta från mejeripodukter ett tag pga Allan. snart ska jag dock testa att återinföra det i min kost & då lovar jag att göra puckarna igen & blogga om det. Just for u. :)

   Radera
 3. Svar
  1. Problemet är att jag dricker väldigt lite saft, annars hade jag gjort det! Det blev rabarberpaj av det hela (med finsällskap till!), inte illa det heller! :)

   Radera
 4. Så himla mysigt! Och du är bra gullig du <3 Ses snart igen? JA TACK!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror vi personifierar ordet "mys" med våra träffar! Åh, men det är sant som det är sagt! Mysträff snart igen, håller med! :)

   Radera
 5. Mmmm, vill liksom ha mer av allting där på borden! Kokade soppan förra veckan men den blev god, men inte alls lika god som din!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade jag kunnat hade jag smockat i mig dubbelt så mycket! Det enda jag vet som skiljde sig från Russinets recept var att jag hivade i två stycken polkabetor som sjöng på sista versen, annars följde jag faktiskt receptet. Det var kanske all tant-kärlek jag hävde i? ;)

   Radera