4/02/2015

Quesadillaskalas!

Fyra veckor i rad har jag gjort samma sak och dels stoppat i lunchlådan och dels haft som middagen... oftast inte samma dag dock. Herregud, jag vill väl inte få skörbjugg heller?!


Den här rätten är finfin eftersom den går att variera och ha till olika saker - har du inte tid med att rosta tortillabröd så kör du den som wrap, har du lite ris över sen igår funkar det och det går minst lika bra att slänga den ovanpå en hög med pasta. Den dubbeljobbar dessutom enkelt som vegetarisk, om du hellre vill ha den så - uteslut helt enkelt kycklingen och ersätt med stekta bönor eller krispig tofu eller quornstrimlor... eller strunta i den helt och moffa på med mera röra istället. Mhm-mmm, mera röra är aldrig fel!


Quesadillas med keso och kyckling, 4 port (från Matvett)
600 g kycklingfilé
paprikapulver, spiskummin, salt, svartpeppar efter smak
4 morötter
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
120 g bladspenat
500 g keso (smaksatt med chili&chipotle/grillad paprika/) 3,5%
4 msk chilisås
1/2-1 msk torkad, malen koriander
salt, peppar
ev. chiliflingor

12 tortillabröd
jalapeño, sallad till servering

Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka lök och vitlök och grovriv morötterna (enklast i matberedare!). Blanda dem inte då lök&vitlök ska fräsas själva först.
Skär kycklingen i tunna skivor, krydda. Stek kycklingen tills den är genomstekt, lägg bitarna på ett fat och ställ åt sidan.
Fräs lök och vitlök tills den mjuknat. Tillsätt de rivna morötterna och bladspenaten och låt fräsa med löken på medelvärme i några minuter. Dra grönsakerna från plattan och blanda i keso och chilisås och koriander. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer chili.


Rosta tortillabröden i torr stekpanna en efter en på båda sidorna tills de fått en gyllene färg (du kan också hoppa över rostningen och lägg på fyllningen direkt, då blir bara det övre brödet rostat i ugnen.).

Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Lägg ett bröd underst och täck det med kycklingskivor. Bred grönsaks- och kesoröran ovanpå och lägg ett bröd på som lock. Gör likadant med de övriga bröden.
Tillaga i ugnen i 7-10 minuter. Servera med jalapeño och lite sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar