8/19/2015

Hembakade tortillabröd.

Vissa recept testar jag och när jag äter det jag gjort tänker jag: "Jahaja, då kan jag aldrig äta den köpta versionen av det här igen!"


Den senaste i raden av såna recept är hembakta tortillabröd. Det är med bakpulver, så det behöver ingen jästid, det stekts i stekpanna så du behöver inte vänta på att ugnen ska bli varm, det går jättebra att frysa ner och stoppar du det i en plastpåse och försluter så håller det sig lika mjukt till dagen därpå. Oh, just ja, det är dessutom ungefär trehundrafemtielva gånger goda än något tortillabröd du kan köpa i affären.

Hejdå Santa Maria, vi ses aldrig igen!

Vetetortillas, ca 12 st
5-6 dl vetemjöl
1-1,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
50 g rumsvarmt smör
2 dl varmt vatten

Blanda torra ingredienser. Klicka i smöret, tillsätt vattnet och jobba ihop till en smidig deg. Låt vila i ca 20 min. Dela degen i 12 bitar, mjöla arbetsbänken och kavla ut en bit i taget till rundlar. Grädda bröden i stekpanna på medelhög värme. Förvara färdiga bröd under en bakduk för att de ska hålla sig varma och mjuka. 

2 kommentarer:

  1. Efter vår visit på Mollösund bakade jag tortillabröd för första gången någonsin och med en mjölblandning av siktat dinkelmjöl, kikärtsmjöl och rågmjöl. Sjukt gott!

    SvaraRadera
  2. Jag såg nån som gjort tortilla av riven blomkål, lät spännande! Ska absolut testas! :)

    SvaraRadera