1/11/2016

Aliolioliolioli.

En av mina bättre matupplevelser förra året var en finfin hemmamiddag hos två vänner. God mat, mycket skratt och ett pastarätt vars namn ingen kunde uttala - det är ett framgångsrecept, var så säker! Pastarätten ifråga drömde jag om i ett par månader innan jag kom mig för att fråga efter receptet, vilket jag sen modifierade lite med ett isterband och salvia. Det går snabbt, det är jättegott och det är väldigt roligt att (försöka) säga namnet - allt man kan begära av ett bra recept! 


Pasta Aliolioliolioli 
Ett paket färsk salsicca (ca 300 g, den här rekommenderas)
Ett isterband
1 färsk röd chili
6-12 (massor) vitlöksklyftor
ca 1/2 burk soltorkade tomater i olja
2-3 färska tomater
1-2 tsk torkad fänkål
1-2 tsk torkad salvia
1-2 tsk chiliflakes
svartpeppar 
olivolja
spaghetti till 4 personer (ca 280 g)

parmesan till servering

Hacka vitlök och färsk chili fint. Hacka de soltorkade tomaterna och de färska tomaterna i lite grövre bitar. Koka upp pastavatten, salta ordentligt.

Ta bort korvskinnet från korven, hacka det i mindre bitar. Värm lite olivolja i en stekpanna och fräs korven, samtidigt som du fortsätter att dela köttet (du vill helt enkelt inte ha så stora klumpar). Lägg pastan i vattnet. Tillsätt chiliflakes och chili, vitlök och fänkål och salvia till korvfräset, rör runt. När vitlöken fått lite färg, tillsätt också tomaterna (både soltorkade och färska). Rör runt och smaka av med svartpeppar. När pastan är färdigkokad, häll av vattnet, lägg tillbaka i kastrullen och häll korvfräset ovanpå. Blanda ordentligt och servera med nyriven parmesan. Pasta Alioliolioliolio! Bon appetito!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar