1/20/2016

Allt blir bättre med brysselkål!

Vet ni vad som är ännu bättre än en Pasta Carbonara med knaperstekt bacon, en krämig äggula och drivor med parmesan? En Pasta Carbonara med brysselkål, mjukt stekt i baconfettet så att den skarpa kålsmaken försvunnit och kvar blir bara ett underbart grönsakskrisp som smälter i munnen.

Tror du mig inte? Prova själv så får du se!


Pasta Carbonara med brysselkål
(inspirerad av How Sweet It Is)

12 skivor bacon, skuret i bitar
4-5 dl brysselkål, rensade och grovhackade
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
4 vitlöksklyftor, finhackade
4 portioner spaghetti/tagliatelle (280 g)
4 stora ägg
riven parmesan
salt, svartpepper

Koka upp en stor kastrull med vatten till pastan.
Värm en stekpanna till medelvärme och lägg i baconet. Stek tills det är krispigt, ta upp och lägg på en tallrik så länge. Lägg pastan i vattnet.

Lägg nu vitlöken i stekpannan och bryn försiktigt i baconfettet. När vitlöken börjar få färg, lägg i den grovhackade brysselkålen, svartpeppra och stek i ca 6-8 minuter, så att kålen mjuknar och får lite färg. Förbered äggen genom att knäcka dem och ställ fram dem vid varje persons tallrik (gärna lite piffigt i en äggkopp).

Värm tallrikar. Häll av pastan. Lägg tillbaka i kastrullen och lägg i även bacon, den stekta kålen och vitlöken. Rör runt ordentligt. Lägg upp pastan på varma tallrikar. Häll ut ägget, blanda runt ordentligt. Toppa med ordentligt med parmesan och extra svartpeppar. Servera på studs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar