11/01/2010

Favoritfrukost.

Jag är en periodare när det gäller frukost. I nästan tre års tid åt jag bara havregrynsgröt i olika varianter (mormor frågar fortfarande ibland "Ska du ha gröt?" de mornar när hon är i närheten när jag äter frukost.) I somras var det gröna monster till höger och vänster. Nu för tiden är det bovete som är min morgonkompis. Så här har min vardagsfrukost sett ut i ett par månader nu, och kommer förmodligen se ut så ett bra tag framöver också. :)

Bovetemums
0,75 dl helt bovete
1 litet äpple
1 banan
2 osvavlade torkade aprikoser
0,5 dl valnötskärnor
kanel
vaniljpulver


Blötlägg bovete över natten i kallt vatten. På morgonen, häll bovete i en sil och skölj noga av slemmet som bildas. Låt bovetet droppa av. Under tiden, hacka äpplen och bananen i önskade små bitar. Klipp aprikoserna i små bitar. Bryt valnötskärnorna i små bitar. Blanda bovete med frukten, valnötterna samt önskad mängd kanel och vaniljpulver.
Bli mätt och glad fram till lunch. :)


P.S. Den fina bilden har jag lånat från SaraTräningsglädje, för min frukost har ännu inte lyckats fastna på bild! D.S.

2 kommentarer:

  1. Asså, i perioder tycker också jag att bovete är helt oemotståndligt, eller så snöar jag in på nåt surt som lingon eller granatäpple, för att sedan typ nästa månad inte ens se åt sånt. Märkligt hur man funkar, ändå?

    SvaraRadera
  2. Mycket märkligt. Liksom som att en "fyller" smak-kvoten, om du förstår vad jag menar? En tanke jag tycker om, men inte vet stämmer ä att kroppen kanske bli sugen på specifika livsmedel för att det indikerar en brist av något slag? Som salta saker när en svettas mycket? :)

    SvaraRadera