11/01/2010

För den som vill ha beundrande blickar på lunchen.

Förra veckan gjorde jag en fantastiskt god pumpasoppa från ett recept jag hittade hos Lotta på Om jag var din hemmafru och pimpade den med spenatgrön ravioli med ricotta i. Det blev urtjusigt, ruskigt gott och jag och soppan fick många trånande och beundrande blickar i matsalen den dagen.

Jag gör en copy-paste med receptet - det är alltså inte jag som är upphovskvinna till annat än att ha i ravioli istället för risoni. Jag brukar för övrigt ha högläsning ur Lottas blogg för min familj ibland när hon skriver något extra roligt. Tyvärr brukar min familj gå miste om det roliga eftersom jag skrattar själv under tiden jag försöker läsa. :P

Pumpaminestrone med rostad vitlök

RECEPTMAKARE: LOTTA LUNDGREN

Portioner: 4

Tid: 1 timme och 10 minuter

  • 1 1/2 kg hel pumpa, butternut eller muskat
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk honung
  • 1 dl grädde
  • 1/2 citron
  • 5 dl hönsbuljongen (vatten + tärning)
  • 1 förpackning färsk spenatravioli med ricotta
  • nyriven parmesan
  • (knaperstekt bacon – bara om man vill)
  1. Sätt ugnen på 185°C och lägg pumpa och oskalade vitlöksklyftor på plåt mitt i ugnen.
  2. Baka vitlöken knappt 20 minuter, pumpan ca 50 minuter.
  3. Klyv, kärna ur och gröp ur pumpaköttet med sked. Skala vitlöksklyftorna.
  4. Mixa pumpakött, vitlök, grädde och honung till tjock puré.
  5. Koka upp buljongen och koka raviolin.
  6. Rör ner pumpapurén i buljongen, smaka av med pressad citron, salt och peppar.
  7. Servera med pastan och nyriven parmesan.

3 kommentarer:

  1. I can't wait tills dess att hennes bok kommer!!!

    SvaraRadera
  2. Jag VET, inte jag heller! Såg du omslaget, det där med den fancy klänningen/kjolen och så en stor köttbit? Loooved it! =D

    SvaraRadera