Förra veckan hittade jag ett recept med fänkål i tomatsås och gremolata i fantastiska "Kärlek, oliver och timjan". Jag lagade det idag och nu är all min avoghet som bortblåst. Kom i min famn, lilla fänkål!

1 stor fänkål
1 grovhackad gul lök
1 msk olivolja
1 msk smör
1 tetra krossade tomater
1/2 dl vitt vin
1/2 tsk salt
1/4 tsk socker
svartpeppar
1/2 buljongtärning
Gremolata:
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl hackad bladpersilja
rivet skal av 1 citron
Skär fänkålen i stora klyftor på längden. Fräs den hackade löken i smör och olja (i en stekpanna/kastrull stor nog att rymma allt) tills den får lite färg. Häll i tomater, kryddor samt buljongtärning och låt det hela puttra muntert under lock i 10 minuter. Därefter lägger du i fänkålen, ser till att den gosar ner sig riktigt ordentligt i tomatsåsen och så får det koka 20 minuter till, de sista 5 minutrarna utan lock. Under tiden så gör du gremolatan genom att blanda citron, vitlök och persilja. När fänkålen kokat färdig, lägg upp fint på tallrik och strö gremolatan över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar