8/24/2012

Matbloggsträff á la sensommar!

Finns det något bättre sätt att ett par dagar in i veckan träffa 12 andra matbloggare för att äta varandras goda mat och sötsaker, ha extremt nördiga samtal om mat, grönsaker och allt däremellan och samtidigt få en liten update om hur alla mår och har det? Nej, jag tror minsann inte det!

Jag slog på stora matlagningstrumman (jag har ju varit bortrest från mitt kök JÄTTELÄNGE!) och lagade både knäckebröd, en väldigt lyckad grönkålspaj och en krusbärskaka från Pickipicki (nästan...).

Linda bistod med goda små rödbetspiroger med chévre och fina lingonblondies!

Med början nedifrån - quinoasallad med fetaost, persilja och smörstekta kantareller. Under ruccolatäcket döljer sig en finfin rödbetspaj med getost från Sofie (mumsfillibaba, skulle man kunna söga, höhö!) och uppe i hörnet i den röda skålen ståtar Ann-Louise The Best-Ever Lentil Salad (som jag var helt besatt av i höstas! PROVA DEN!)


Från en annan vinkel ser vi de goda småpajerna med halloumi, oliver och rosmarin, en blåbär-citronkaka och de sötaste små giraffkakorna man kan tänka sig, allt signerat Kristiina!
Jag ber Kim om ursäkt för den usla bilden på hennes jättegoda potatis- och svamptortilla och tja, jag lyckades väl inte särskilt bra med Karins sjukt mumsiga zucchinikaka heller. Zucchinikakan blev även anledningen till att Karin lärde mig ordet "dödbakt" som jag fortfarande skrattar åt. ^^

Mmm. Maaat. JÄTTEMYCKET JÄTTEGOD mat! I högra glaset var det bubble tea som Michael bjöd på (tillsammans med husrum - det var nämligen hemma i hans fina lägenhet vi var) och till vänster är det rabarbersaft!

Avslutningsvis så läskar jag er med en trio sötsaker - längst upp ser ni Rebeckas norrländska hjortonpaj med mascarpone, i mitten Charlottas beroendeframkallande Bountybollar och längst ner är Pernillas härligt svalkande frozen vit choklad- och limecheesecake med blåbär. Det enda som inte kom med på bild var Beatas chévrefyllda svampar som var precis lika som det låter att dem är!

Ni kan själva gissa att jag i princip rullade hem, eller hur? 
Tusen alla ni fina, jag längtar redan till nästa gång!

8 kommentarer:

  1. Så mycket gott och roligt att ni ordnar bloggträffar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det fina är att det är lika mycket gott varje gång! =D

      Radera
  2. ja, jäklar ja vad gott det var! och trevligt :)

    haha, jag hade tvärsom som du hade med cheesecakes, fattade aldrig att den frusna varianten också var en slags cheesecake (tänkte väl att det bara var nån slags glasstårta eller nåt) och förstod inte hur folk kunde tycka så mycket om cheesecake för jag trodde ju att alla bara pratade om den bakade varianten. men sen så!

    såg att du letade ett bra pizzasalladrecept förresten, här är ett riktigt bra: http://www.kokaihop.se/recept/pizzadeg--pizzasallad-zoran

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, vilken tur att vi båda kom till insikt om det enda rätta då! ;) Bra med salladstipset, tack! Lyckades inte hinna med helgpizzan - jag får se till att baka den i veckan som kommer istället! :)

      Radera
  3. Så mycket gott det var!!! Ja, fick ju minderhetskomplex när du dukade fram din buffé!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jag tänkte också på att det blev en hel del som jag fick med mig... men jag har ju varit hemifrån mitt kök typ hela sommaren, så det verkligen kliade av matlagningslust i fingrarna! :)

      Radera
  4. Vilka godsaker som dyker upp på era bloggträffar. Jag förstår varför du alltid ser fram emot dem, det skulle jag också göra! :) Och vad många ni var som deltog, vilket härligt gäng ni måste vara och ni kan vara hur mat-nördiga som helst! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Världens bästa matbloggargäng är vi! Det vore superkul att dra ihop något som du ska besöka Göteborg någon gång - det är bara att hojta i så fall! :)

      Radera