9/21/2010

Älskade Sommarstället.

I helgen var jag och B&B på utflykt till Sommarstället - med den lånade bilen Higbert (en hyvens bil!) kom vi säkert fram till en kolmörk och höstkall matstuga och en likadan sovstuga, så vi stoppade in maten i kylen, pälsade på oss nattkläder (långkalsonger, nattline, raggsockar för min del) och stöp i säng. Alldeles stjärnklart och alldeles tyst.

Helgen ägnades åt först åt lingonplockning och även lite blåbär - det var fantastiskt hur många som fortfarande var fina! Lingonen var helt outstanding - knallröda, supermogna och hängde tunga i små klasar. Själva rensandet gjorde vi i omgångar, med många fnitter över hur samtalet lät:
"Ska du ta bort precis alla snoppar? Det kommer ta evigheter!" och "Tar du bort alla snoppar?" "Nej, bara de som är långa..."
Humortröskeln var med andra ord inte särskilt hög, men hey, livet blir lite roligare om man är lättroad. ;)

På eftermiddagen sammanstrålade vi med mormor och åkte ut i skogen för att plockade trattkantareller och vanliga kantareller. Barr, mossa och de sötaste svamparna som skogen kunde uppbringa! När vi kom tillbaka bjöds vi på te och hembakt plommonkaka i höstsolen.

Söndagen innebar mer svamplockning, lite äppleplockning och en stor drös med egenodlade grönsaker från mormor och morfars land - persilja, potatis, morötter, små små rödbetor, lök, plommon och haricot verts. (Med andra ord gjorde det mig inte ett dryft att jag missade Bondens Marknad den här veckan...). Vi kände oss som vi vunnit högsta vinsten när vi åkte hem - och det hade vi nog gjort också. :)

Visst är ens köksbord helt enkelt LITE snyggare när det ligger en massa kantareller ovanpå? ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar