9/23/2010

Den som väntar på något gott...

Det satt långt inne, men igår blev tanken på övernattengröt alltför lockande och nu är mina chiafrön slut. Hej Råvarubutiken, nu kommer jag igen! Suck. Jag kan ändå inte vara ledsen på riktigt eftersom det innebar en frukost som var en fröjd både för öga och gom. Den går att göra i tusen olika varianter - jag rekommenderar att kika på på Oh She Glows och kika efter "Vegan overnight oats", Angela är en expert på att komma på nya smarta och goda kombinationer!

4 kommentarer:

 1. har aldrig använt chiafrön, vad hittar du på med sånna?

  SvaraRadera
 2. Jag gör som pudding med dem, antingen overnight oats eller bara en pudding, där jag blandar med nötmjölk/annan mjölk och frukt och kakao och vad jag nu vill ha i. Använder dem som ersättning för äggvita i recept (s.k. vegan egg-white) och... ja. Inte hunnit hitta på så mycket mer med dem innan de tog slut. :)

  SvaraRadera
 3. aha, jag förstår, kollade in det där med overnightoats på Oh she glows. lite rädd att det skall vara som att äta blötlagda linfrön dock, dvs som en enda snorlobba. Stämmer mina farhågor? :-0

  SvaraRadera
 4. Hmm, nej, jag tycker inte alls det är likt blötlagda linfrön. Linfrön blir mer slemmiga, och chiafrön får mer liksom en "halo" av bunden vätska runt sig. De är lite som vallmofrön i konsistensen, själva fröna, de "poppar" när man tuggar på dem. :)

  SvaraRadera