2/18/2011

Substitut!

Min mamma är ett geni.

Ja, ni som läst om hennes smörgåstårta har förstås redan insett det, men hon är inte bara bra på smörgåstårta, hon kan också konsten att improvisera. Jag är sedan i somras såld på overnight-oats (ursprungligen från Angela) och tycker fortfarande att det är något av det bästa sen skivat bröd (varför säger man så? Jag gillar inte ens färdigskivat bröd.), men att ha chiafrön som stapelvara i skafferiet kräver lite planering eftersom jag hittills inte hittat något ställe i Göteborg där jag kan köpa dem.

Så, när mina chiafrön tog slut för någon vecka sen gjorde jag ett försök med att använda linfrön istället, men det blev ganska tråkigt och mest smakade det tråkigt. Igår diskuterade jag det med mamma och hon kom med förslaget: "Men psylliumfrön då?" Ja, varför inte?


Svängde ihop en omgång till frukost och det blev jättebra! Funkade precis lika bra som chiafrön, så det kommer definitivt vara ett alternativ när det tryter i matkassan eller jag bara har varit glömsk. Min mamma är ett geni! Proportionerna jag använde var:
2 msk frön till ca 1,5 dl sojamjölk
+ 6 mosade jordgubbar, en halv banan, 4 msk havregryn.


Då blev det som en fast pudding, jag ska nog minska ner fröna till 1,5 msk till nästa gång, men det beror ju på hur en vill ha konsistensen. Jag ska fila lite mer på receptet innan jag lägger upp det! Hoppas ni har en fin och solig fredag!

3 kommentarer:

  1. Ja, visst är det! Jag hoppas att min sån smart-gen kommer i bruk när jag blir mamma någon gång i framtiden. :)

    SvaraRadera
  2. Självklart kommer det bli så!

    SvaraRadera