5/29/2012

Tomatsallad.

För ett tag sen dök det upp en tomat- och kikärtssallad borta hos Karin och sen dess har jag haft Stora Tomatsalladscravinget - ikväll är det andra kvällen i rad jag äter det. Så gott!

I "vanliga fall" så brukar väl tomatsallad innehålla i princip tomat, rödlök och persilja, men jag har för vana att stoppa i lite vad som finns i kylskåpet i grönsaksväg - hittills har det aldrig blivit dåligt!

Plommonets tomatsallad, 1-2 personer
1 stor tomat
1/2 rödlök
10 cm squash
2 små vitlöksklyftor
en näve sallad, typ färsk spenat, maché
en rejäl knippe persilja
balsamvinäger
äppelcidervinäger
citronjuice
god olja (jag hade min ljuvliga hampafröolja)
salt och peppar

Tärna squashen ganska smått. Hacka tomat och lök smått. Hacka vitlöken pyttesmått. Grovhacka persiljan. Blanda ihop allt hackat med salladen och smaka av med vinäger, citronjuice, olja, salt och peppar (jag tycker om min sallad är ganska syrlig, så jag använder ca 1 tsk av varje vinäger.). Är du lite förutseende kan den gärna stå och gona sig en stund, så kommer smakerna fram bättre!
Serveras med fördel till grillat!

4 kommentarer:

  1. Jag blev galet sugen på en tomat- & kikärtssallad i söndags och slängde ihop nått liknande din sallad. Syrligt, friskt och med mycket persilja.
    Fina grejer det där!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis! Jag är inne på tredje dagen i rad med tomatsallad nu. Måste ju dessutom vara jättebra för dig som behöver extra järn! :) Win-win!

      Radera
  2. Din sallad låter mycket god!

    SvaraRadera