11/01/2012

En dragen gris i mitt kök!

Kim tror att hon är sist på bollen (eller sist på steken, höhö), men det har tagit mig ofantligt mycket längre tid än henne, dvs. fram tills nu, att ä-n-t-l-i-g-e-n få tummen ur och pröva pulled pork.

Receptet hittade jag i Arlas receptfolder (som även innehöll fyra mycket trevliga grytor, varav jag prövar tre stycken hittills, bland annat den här) och min vana trogen så tog jag receptet som en utgångspunkt och sen ändrade jag hejvilt. Min mamma kan knappt heller följa recept från början första gången, så jag skyller på att det är en genetisk defekt!

Pulled pork i lergryta
ca 1 kg benfri fläskkarré
2 gula lök
minst 5 vitlöksklyftor
2 dl barbecuesås (jag använde en med hickory-smak)
½ tsk chilipeppar
½ chiliflakes
2 tsk malen koriander
3 tsk malen spiskummin
1 tsk salt

Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten i 30 min. Sätt ugnen på 150 grader. Hacka en lök och skär den andra i halva skivor. Skiva vitlöken. Blanda barbecuesåsen med kryddorna. När lergrytan är klar, lägg den skivade löken i botten och häll på 1/2 dl vatten. Putsa fläskkarrén om det behövs. Smeta barbecuesås på undersidan, lägg på löken. Smeta resten av såsen på översidan och på sidorna och strö över lök och vitlök. Lägg på locket på lergytan och ställ hela kalaset i ugnen ca 4 timmar.

Det blev en sen middag, serverad med gräddfil, avokado, tomatsalsa, sallad och svarta bönor. Jag försökte knäppa en tjusig bild, men var alldeles för hungrig för att lägga någon energi på det, så resultatet liknade mest "Den bruna Maten"... men jag lovar att det smakade lika gott som Kims ser ut!

4 kommentarer:

  1. Underbara grisen! Näst sist dårå :)
    Ja för fasen, vad gott det är!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Faktiskt så gott att jag samma vecka gick till Ica och köpte ett till stycke karré och gjorde om allt en gång till! Om nom nom! =D

      Radera
  2. JAG VILL OCKSÅ! Måste prova efter alla fina betyg den fått! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut! Det värsta som kan hända är att du måste göra den fler gånger! ;)

      Radera