3/29/2013

Brownieglass.


Brownieglass. Jag tycker bara det ordet säger i princip allt som du behöver veta om det här receptet - det är mäktigt, chokladigt och alldeles alldeles underbart! Det är även nu som vissa skulle skriva "det här är en sån glass som du nöjer dig med bara en kula av", men tja... om vi använder mig som utgångspunkt (och det gör vi ju eftersom det är min blogg, eller hur? :)) så går det att äta nästan hur mycket chokladglass som helst! Jag kan gå så långt som att säga att du skulle kunna servera någon lättare sorbet till, för att bryta av lite... men servera mindre chokladglass? Pfff. Så jobbar inte jag!

Brownieglass (30 min +natt i kyl+infrysningstid)
1/2 vaniljstång
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk
2 msk honung
125 g mörk choklad
5 äggulor
1 dl socker
2 bitar brownie

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, mjölk, vanilj och honung. Ta av från värmen sålänge.

Hacka chokladen. Vispa gulor och socker fluffigt. Rör ner mjölken och häll sedan tillbaka i kastrullen. Sjud f-ö-r-s-i-k-t-i-g-t till 85 grader (smeten tjocknar då). Vispa hela tiden!

Häll blandningen över den hackade chokladen och rör tills den smält. Låt kallna, plasta in och ställ i kylen över natten. Kör smeten i glassmaskin och smula sedan ner browniesen när du lägger glassen i burken.


Ja, det är en del steg och lite pyssel för den här glassen.
Blir ni förvånade om jag säger att det är så värt det

10 kommentarer:

 1. Underbart! Jag är helt på din sida, chokladglass kan man inte få nog av! Ju mer och chokladigare desto bättre och brownies i är verkligen fantastiskt.

  Jag önskar dig en riktigt god glad och chokladig påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har fortfarande lite brownieglass i frysen, så chokladig kan den nog bli! Tack det samma, glad påsk! :)

   Radera
 2. Wow! Tack för receptet och god och glad påsk önskar jag dig. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Delad glädje är dubbel glädje! Glad påsk! :)

   Radera
 3. Svar
  1. Ljuvligt var ordet, tack detsamma!

   Radera
 4. EN kula, vad är det för folk som nöjer sig med det egentligen?!
  Glad påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förmodligen samma typ av människor som kan ha choklad hemma utan att äta upp den, eller äta tre chips och vara nöjd. Det finns tokar överallt! ;)
   Glad påsk! :)

   Radera
 5. S-L-U-T-A! Jag har ju ingen glassmaskin och DÖR en smula varje gång jag läser om dina glasskreationer. Glad påsk och vem vet - kanske har påskharen med sig en glasmaskin till mig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, Ann-Louise! ^^
   Jag håller tummarna för att det ligger en glassmaskin i ditt påskägg - om inte annat får vi se till att bjuda hem dig på glassfika någon dag snart! :)

   Radera