3/07/2013

Jordnötssmörglass med mashmallows.

Helena är ett geni. På ett kick (nåja...) lyckades jag bli av med en stor påse jordnötter jag hade stående i skafferiet och i samma veva göra en glass som skulle göra den amerikanskaste glassfanatikern grön av avund!
 
 
Nöjdhetsnivån höjs ännu ett snäpp av att glassen ifråga är gjord från grunden, med egengjort jordnötssmör (där det överblivna står i en burk i kylskåpet, lucky me!) och att jag fortfarande lever i ett enpersonshushåll och faktiskt inte behöver dela med mig av glassen till någon. Det finns för all del många nackdelar med att bo i singelhushåll (typ att ensam behöva diska alla bunkar du stökar ner när du lagar glass och jordnötssmör, till exempel), men att kunna smocka i sig en omgång jordnötssmörsglass med mashmallows alldeles själv är i-n-t-e en av dem!

6 kommentarer:

 1. Men herre min gud vad gott!
  Om jag hade haft en glassmaskin så hade jag gjort detta p-r-o-n-t-o. Istället får jag nöja mig med en delad förpackning av Ben & Jerry's till fredagsmyset imorrn. Eller så lägger jag i en högre växel och gör Beanie Brownies med vispad grädde till...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker du borde investera i en glassmaskin snarast! Du knarkar ju inte, eller hur? Vips! Massa sparade pengar! ;) Annars kan jag mycket väl tänka mig ett utbyte - en bytta glass mot en omgång brownies! ;)

   Radera
 2. MEN LÄÄÄÄGG AV. Dör dreggeldöden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gjorde detsamma när jag hittade receptet! Faktum är att jag dör dreggeldöden varje gång jag är inne på Helenas sida... :P

   Radera
 3. Tänk, jag har glassmaskin, men efter ett ynka misslyckat försök vågar jag mig inte på't igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jooo! Kom IGEN Moman! Tänk karibisk glass med kokos och... ananas eller mango eller något annat soligt och gult? Med rom! ;)

   Du är härmed glassnutmanad!

   Radera